Brand in hennepkwekerij Viljoenstraat Den Haag | Regio15.nl

Brand in hennepkwekerij Viljoenstraat Den Haag

20110414-viljoent-SanBar-Viljoen_IMG_9257Den Haag - Rond half twee vanmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Viljoenstraat.


Toen de brandweer ter plaatse kwam, trof deze een woning aan welke vol met rook stond en een voordeur welke goed op slot zat. Met de 'gemeentesleutel' werd de voordeur ingeramd en ging de brandweer de woning in.

De brandweer trof al snel een hennepkwekerij aan en moest onder andere een muurtje slopen om de oorzaak van de rook te achterhalen. Er bleek een smeulbrandje te woeden in het ventilatiesysteem van de hennepkwekerij, waardoor er veel rook vrijkwam. Het brandje was snel geblust. Bij nader onderzoek in de woning trof men verspreid over 3 kamers ruim 300 planten aan.

De netbeheerder (Eneco/Joulz) kwam ter plaatse om de stroom (welke illegaal werd afgetapt) af te sluiten. EcoLoss werd ter plaatse gevraagd om de kwekerij te ontmantelen en de planten te vernietigen. De politie doet onderzoek naar de perso(o)n(en) betrokken bij deze kwekerij.

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties zoals bij dit incident. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem', via 0800-7000.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Viljoen_IMG_9231

w-SanBar-Viljoen_IMG_8289

w-SanBar-Viljoen_IMG_9235

w-SanBar-Viljoen_IMG_9236

w-SanBar-Viljoen_IMG_9246

w-SanBar-Viljoen_IMG_9253

w-SanBar-Viljoen_IMG_8310

w-SanBar-Viljoen_IMG_8312

w-SanBar-Viljoen_IMG_9257