Koelcel in bakkerij Theresiastraat oververhit | Regio15.nl

Koelcel in bakkerij Theresiastraat oververhit

Theresiastraat-KOPt-IMG 7580Den Haag - Een brand in een koelcel bij bakkerij "Hans en Frans Hessing" aan de Theresiastraat heeft dinsdagavond voor veel rookontwikkeling gezorgd.


Even na tien uur kreeg de brandweer de melding dat de bakkerij vol met rook stond. Aan de achterkant van het pand kwam veel rook naar buiten. Hierop zijn brandweereenheden van kazernes Den Haag/Archipel, Den Haag/Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg gealarmeerd.

Nadat de brandweer ter plaatse was, begon de politie met het ontruimen van enkele omliggende woningen.

Omdat de bemanning van twee tankautospuiten is ingezet bij het bestrijden van de brand, is opgeschaald naar 'middelbrand'. Na een half uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven; een koelcel in de bakkerij bleek de boosdoener.

Na controle van de omliggende woningen door de brandweer mochten de bewoners daarvan weer terug naar huis. Een vertegenwoordiger van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om onder andere verzekeringstechnische bijstand te verlenen aan de ondernemer en mogelijk direct omwonenden. Waardoor de koelcel in brand is gevlogen is nog onbekend.

Twee jeugdige omwonenden kregen van de politie voor de schrik een zogenaamd 'troostbeertje'. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Video: Ruben van Essen en Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen, Nick van der Toorn, Ivar Gieles en Bob van Keulen

w-IMG 7551

w-IMG 7532

w-IMG 9987

w-Theresiastraat-1

w-IMG 7574

w-Theresiastraat-2

w-IMG 0008

w-DFW 7185-1

w-Theresiastraat-3

w-IMG 7580

w-DFW 7188-1

w-IMG 0038

 w-Theresiastraat-4

w-DFW 7191-1

w-DFW 7192-1

w-Theresiastraat-5

w-Theresiastraat-6

w-Theresiastraat-7

w-Theresiastraat-8