Gewonde bij steekpartij in tram | Regio15.nl

Gewonde bij steekpartij in tram

20121005-paulkrugerlaan-kopt-mattheijer-paulkrugerlaan1

Den Haag - In Randstadrail 4 heeft vanavond op de Loosduinsekade, ter hoogte van de De la Reyweg, een steekpartij plaatsgevonden.


De steekpartij vond omstreeks kwart voor elf plaats en er viel één gewonde, die naar het ziekenhuis is vervoerd.

Agenten kregen een melding dat in een tram, die over de Loosduinsekade ter hoogte van de De la Reyweg reed, een steekpartij had plaatsgevonden. Op de Loosduinsekade, bij de Paul Krugerlaan, zagen agenten een man lopen die aan het signalement van de dader van de steekpartij voldeed. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Agenten wisten de man uiteindelijk in de handboeien te krijgen en naar een politiebureau te brengen.

Het slachtoffer, een 26-jarige Hagenaar, bleek in zijn hals te zijn gestoken. De man werd door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Na de steekpartij hebben politiemensen bij verschillende tramhaltes rond het kruispunt 'de Zevensprong' vermoedelijk naar het wapen gezocht. Het is niet bekend of het steekwapen is aangetroffen.

Forensisch experts stelden zaterdag een uitgebreid onderzoek in de tram in naar mogelijke sporen. Ook werden camerabeelden uit de tram veiliggesteld. Bij controle bleek de verdachte nog een straf van 18 dagen voor een ander strafbaar feit te hebben openstaan. De 25-jarige Hagenaar zit nog vast en wordt maandag voor een rechter-commissaris geleid.

Video: Marco Mattheijer

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-paulkrugerlaan1

w-mattheijer-paulkrugerlaan2

w-mattheijer-paulkrugerlaan3

w-mattheijer-paulkrugerlaan4

w-mattheijer-paulkrugerlaan5

w-mattheijer-paulkrugerlaan6