Gewonde bij schietpartij Herman Costerstraat | Regio15.nl

Gewonde bij schietpartij Herman Costerstraat

hermancosterstraatth-mattheijer-hermancosterstraat24Den Haag - Bij een schietpartij in de Herman Costerstraat is vanmorgen een gewonde gevallen.


De schietpartij vond even voor half tien plaats in een portiek naast café "Marktzicht", nabij de hoek met de Boerenstraat.

Bij de schietpartij raakte een 36-jarige man gewond aan zijn been. Ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd; deze werd onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd en is daar geopereerd.

De politie heeft gelijk na de schietpartij een ruim 'plaats delict' afgezet bij het portiek. Van de dader is bekend dat hij op een blauwe scooter reed en een witte helm droeg. Hij reed na de schietpartij weg in de richting van de Boerenstraat en de De La Reyweg.

Politiemensen hebben de omgeving uitgekamd naar de dader en het gebruikte vuurwapen. Daarbij werd vanuit de lucht bijstand verleend door een politiehelikopter. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Medewerkers van bureau Forensische Opsporing hebben onderzoek verricht in het portiek en op straat.

De recherche van bureau De Heemstraat onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die informatie hebben over wat er zich voorafgaand aan de schietpartij in het portiek heeft afgespeeld. Ook worden mensen die meer informatie hebben over de vluchtende verdachte, verzocht zich te melden. De recherche van bureau De Heemstraat is bereikbaar via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met M., onder nummer 0800-7000

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-mattheijer-hermancosterstraat2

WMM-mattheijer-hermancosterstraat7

WMM-mattheijer-hermancosterstraat9

WMM-mattheijer-hermancosterstraat15

WMM-mattheijer-hermancosterstraat17

WMM-mattheijer-hermancosterstraat19

WMM-mattheijer-hermancosterstraat24