Man met mes aangehouden | Regio15.nl

Man met mes aangehouden

Den Haag - Agenten hielden zondag een 27-jarige Voorburger aan die bij een ruzie op de Vlierboomstraat een mes had getrokken.


Bij de politie kwamen omstreeks 07.20 uur meerdere meldingen dat er een hoogoplopende ruzie was in een woning aan de Vlierboomstraat. De agenten gingen gelijk richting het genoemde adres, maar kregen onderweg de melding dat de man de woning inmiddels verlaten had en op straat liep. De man, die met maar één schoen aan de woning had verlaten, werd op de Vlierboomstraat aangetroffen.

Aangezien de verdachte het circa 40 cm lange mes nog in zijn hand had en mogelijk een gevaar voor zichzelf èn zijn omgeving was, hebben de agenten de man met getrokken wapens aangesproken en gesommeerd zich over te geven. Om de verdachte, die sterk onder invloed van verdovende middelen was en een verwarde indruk maakte, aan te kunnen houden, is door de agenten pepperspray gebruikt.

De verdachte is naar het ziekenhuis vervoerd omdat hij zichzelf verwond had. Vanwege zijn psychische toestand is hij na ontslag uit het ziekenhuis in een observatiecel geplaatst in afwachting van een eventuele voorgeleiding en een beoordeling van zijn psychische gesteldheid.