Hardleerse verdachte opnieuw aangehouden | Regio15.nl

Hardleerse verdachte opnieuw aangehouden

Den Haag - Een 38-jarige Hagenaar die was aangehouden voor een inbraak in een auto, zat kort na zijn vrijlating opnieuw in de cel. Hij stal een fiets en werd daarop betrapt door een agent in burger.


In maart werd op het Monnickendamplein een auto opengebroken. De autoinbreker was kennelijk gewond geraakt bij het inslaan van de autoruit: op de bijrijdersstoel werd een druppel bloed aangetroffen.

Die druppel leidde tot een DNA-hit op de 38-jarige Hagenaar, die daarom vrijdag 24 juli werd aangehouden voor de inbraak in de auto. De man werd op het bureau verhoord en werd met een dagvaarding op zak weer heengezonden.

Vlak na de heenzending zat ook de dienst van de rechercheur die hem had aangehouden erop. Toen de rechercheur het bureau verliet om naar huis te gaan, zag hij de net vrijgelaten verdachten schichting om zich heen kijken voor een sportschool, vlakbij het politiebureau. De rechercheur zag de Hagenaar het slot van een fiets verbreken en er op de fiets vandoor gaan. Direct zetten hij de achtervolging in en belde ondertussen het bureau voor assistentie. De verdachte kon al snel in de kraag gevat worden en zo zat hij 20 minuten nadat hij was vrijgelaten weer in de cel. En de alerte rechercheur weer achter de computer om zijn relaas op te tekenen.