Hennepkwekerij in uitgegraven kruipruimte | Regio15.nl

Hennepkwekerij in uitgegraven kruipruimte

Den Haag - Politieagenten van het Haagse Hennepteam ontmantelde op maandagmiddag 27 juli een hennepkwekerij in de Swanenburgstraat. De kwekerij was verborgen in de kruipruimte onder een portiekflat. Een 50-jarige bewoner van het portiek werd aangehouden.


Agenten kregen een tip over de kwekerij via Meld Misdaad Anoniem. Toen ze op maandagmiddag op onderzoek uitgingen troffen ze de kruipruimte, die tot sta-hoogte was uitgegraven. In de kruipruimte stonden zo’n 290 hennepplanten en een henneptent. Voor de benodigde stroom was met de elektrische bedrading geknoeid.

Een 50-jarige portiekbewoner werd aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is geweest bij deze kwekerij. Zijn rol wordt onderzocht en hij zit vast op het politiebureau. Het hennepteam onderzoekt of er sprake is van eerdere oogsten en neemt dit met het Openbaar Ministerie mee in de ontnemingsprocedure.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

Meld Misdaad Anoniem is een stichting die het mogelijk maakt om anoniem een melding te doen. De stichting zet het dan door naar de betreffende instantie, zoals de politie. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een onderzoek starten. Meld Misdaad Anoniem is gratis te bereiken via: 0800-7000.