2 reddingen voor de prijs van één | Regio15.nl

2 reddingen voor de prijs van één

Scheveningen - De hulpdiensten hadden het aan het einde van de dag even druk op het Noorderstrand, ter hoogte van het Zwarte Pad.


In eerste instantie was er een kitesurfer in moeilijkheden gekomen, nadat zijn kite in het water terecht was gekomen. Hij dreef parallel aan de kust en kwam uiteindelijk met zijn lijnen om het bord te zitten waarmee de kop van de golfbreker wordt aangegeven. Daarop werden de brandweer, de KNRM en de Reddingsbrigade Den Haag gewaarschuwd.

Eenmaal ter plaatse bleek de kitesurfer net met hulp van passanten en personeel van de strandtenten aan land geholpen te zijn. Zijn materiaal heeft hij wel in het water achter moeten laten. De mensen van de reddingsbrigade hebben zich om hem ontfermd.

Maar vrijwel op hetzelfde moment bleek er 100 meter verderop richting Wassenaar ook een windsurfer in problemen te zijn. Onder het motto 'we zijn er nu toch' werd die door het surf and rescueteam van de brandweer en de kustdetachement van de politie ook naar het strand toe gehaald.

Nadat ook dat 'klusje' afgerond was, kwam er nog een melding dat iemand een zwaaiende arm in zee gezien had. Daarop ging weer alles zoeken, maar er werd uiteindelijk geen derde slachtoffer aangetroffen. Mogelijk heeft de meldster de achtergelaten kite boven het water uit zien komen, en die voor een zwemmer aangezien.

De beide onfortuinlijke watersporters zijn waarschijnlijk in de problemen gekomen door de forse wind die parallel aan de kust stond.

Foto's: Rene Hendriks
w PEEN0558

w PEEN0572

w PEEN0580

w PEEN0588

w PEEN0594

w PEEN0597

w PEEN0601

w PEEN0614

w PEEN0610

w PEEN0622