• 1 Auto uitgebrand op de Schenkweg
 • 2 Schoorsteenbrand op het Ten Hove
 • 3 Nieuwsflits week 48
 • 4 Verdachte aangehouden na bedreiging/mishandeling in de Isingstraat
 • 5 Paard vast in dilatatievoeg van 'De Snelbinder'
 • 6 Nachtelijke middelbrand op de Mozartlaan
 • 7 Drie voertuigbranden in Den Haag
 • 8 Flinke botsing op de Wippolderlaan
 • 9 Groot onderzoek na overleden persoon in tuin Den Haag

Welkom op de mobiele website van Regio15.nl. Heeft u een tip? WhatsApp ons op 06-15151502 of bel naar 070-7373112

WhatsApp Logo 8

 • Live
 • Tiplijn
 • Social Media
 • Over Regio15

De Regio15 tiplijn!

Zet ze in uw telefoon, de Regio15 tiplijnen!

Voor uw tips over incidenten in de regio Haaglanden kunt u ons telefonisch bereiken op:

070 - 73 73 112


En via WhatsApp tekstberichten op:

06-1515 1502


Namens de redactie van regio15: hartelijk bedankt voor uw tips !

Social Media

Regio15 is zeer actief te volgen op Social Media.

Via het Twitteraccount @regio15 wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week live verslag gedaan van incidenten in de regio Haaglanden.

Daarnaast is Regio15 te volgen op Facebook. Alle informatie die op Twitter wordt geplaatst, komt automatisch op Facebook. Maar ook extra berichten en achtergrond informatie wordt door de redactie geplaatst.

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en u ontvangt het laatste nieuws in uw timeline!

Wat is Regio15 ?

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Regio15 werkt met een groot aantal freelance fotografen die verspreid door de regio wonen en kan daarom vrij snel verslag doen nadat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast de website is Regio15 zeer actief op Social Media, zoals op het Twitteraccount @regio15 en op Facebook

 • Auto uitgebrand op de Schenkweg

  Auto uitgebrand op de Schenkweg

 • Schoorsteenbrand op het Ten Hove

  Schoorsteenbrand op het Ten Hove

 • Nieuwsflits week 48

 • Verdachte aangehouden na bedreiging/mishandeling in de Isingstraat

  Verdachte aangehouden na bedreiging/mishandeling in de Isingstraat

 • Paard vast in dilatatievoeg van 'De Snelbinder'

  Paard vast in dilatatievoeg van 'De Snelbinder'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

De Regio15 tiplijn: 070-7373112

De Regio15 tiplijn

Regio15 heeft al enkele jaren een tiplijn. In de eerste jaren bleef de tiplijn beperkt tot het inspreken van een voicemail, die na ophangen werd doorgestuurd naar alle redactieleden. Inmiddels gaat bij de redactie de telefoon over en wordt u live met ons verbonden.

Onze tiplijn wordt dagelijks druk gebeld door mensen met diverse tips en vragen. De tiplijn is voor Regio15 heel erg waardevol. Want (ook al denken sommige mensen van wel), Regio15 weet ook niet altijd overal van. In dit artikel een korte uitleg over de werking van de tiplijn.

tiplijn 1 

Het is best simpel: Ziet u iets nieuwswaardigs? Bel ons direct op 070-7373112! Sla ons nummer op in uw telefoon, dan kunt u ons nummer makkelijk terugvinden.

Staat bijvoorbeeld het arrestatieteam in de straat, blust de brandweer een uitslaande brand of ligt er een auto op het dak? Vliegt er een politehelikopter boven uw huis? Bel ons! Zijn we al in gesprek en krijgt u de voicemail? Vermeld waar u bent, in welke gemeente en wát er aan de hand is. Is het (mogelijk) al even geleden dat het incident is voorgevallen? Meldt dit dan ook.

tiplijn 5 

De tiplijn van regio15.nl wordt door zoveel mogelijk personen uitgeluisterd, al zullen er momenten zijn dat we in gesprek zijn of op straat bij incidenten staan.

Wij krijgen als redactie en fotografen informatie via de politie over enkele incidenten per dag, het zogenaamde 'persalarm'. Nadeel van dit persalarm: Niet alles wat er 'op straat gebeurt' wordt hiermee doorgegeven. De meeste aanrijdingen wel, maar veel andere informatie komt ons niet ter ore.

Regelmatig worden wij al gebeld over trams die ontspoord zijn, auto's die op het dak liggen of een arrestatieteam dat met kogelwerende vesten en wapens de straat in komt rijden of lopen. Ziet u dit ook? Bel ons!

tiplijn 6

Ook krijgen we via de tiplijn informatie over achtervolgingen, of de crashes als gevolg van de achtervolging. Twijfelt u of iets interessant is voor ons, of weet u niet zeker of het in ons werkgebied ligt? Bel ons!

Een aanrijding met een politievoertuig, of zelfs een ambulance die gekanteld is na een botsing? 070-7373112

tiplijn 2

Klachten

Met enige regelmaat krijgen we mensen op de tiplijn met klachten. Ja, ook die staan we te woord, maar nee: daar kunnen we op de tiplijn niets mee.

De tiplijn is bedoeld om vanuit het publiek tips te ontvangen en deze door te zetten naar de fotografen op straat, zodat zij direct naar het incident toe kunnen om er een (beeld)verslag van kunnen maken.

Heeft u een klacht, bijvoorbeeld dat u ergens op beeld staat, dat het kenteken van uw auto herkenbaar is of u heeft een andere mening over een item, foto of video waarbij u vindt dat wij dit moeten aanpassen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: op die manier kunnen wij zaken uitzoeken.

U kunt zich voorstellen dat als wij de tiplijn aannemen terwijl wij bij een incident staan, wij u niet uit kunnen leggen over 'waarom een bepaalde foto in dat item staat'. Daarom: stuur een e-mail en we gaan de klacht oppakken. Indien van toepassing krijgt u (uiteraard) antwoord. 

tiplijn 4

 "Regio15, wat was er gisteravond bij mij in de straat aan de hand?"

Sorry; die vraag kunnen we niet (meer) beantwoorden, tenzij we er op Twitter, Facebook en/of op onze site over bericht hebben, dan zullen we daar naar verwijzen. Als 'de actie voorbij is' kunnen wij ook niet meer op onderzoek uit.

De dagelijkse gang van zaken is er op gericht om actuele zaken op te pakken, daar foto's bij te maken en er over te berichten. 

Het is niet te doen diverse zaken die in de loop van de dag binnenkomen op de redactie uit te gaan pluizen, zonder dat het algemene belang (het berichten van ons publiek) daar baat bij heeft.

tiplijn 3

 Ik heb ergens foto's van gemaakt, kan ik die naar jullie toesturen?

Jazeker, dat kan! Juist de foto's van de eerste minuten van een incident zijn vaak belangrijk, en die zien we dus graag.

Daar hebben we een speciale informatiepagina over, zie 'inzenden'. Vermeld daarbij of u uw naam op de foto's wilt hebben (of: juist liever niet).

tiplijn 7

Samengevat is het advies om ons telefoonnummer op te slaan (070-7373112) en ons te bellen als u getuige bent van nieuws. Redactionele noot: zorg er (vanzelfsprekend) voor dat de hulpdiensten (in geval van nood) als eerste gebeld worden. Hulpverlening gaat immers te allen tijde voor het maken van nieuwsitems.

O ja, wij maken zelf geen onderdeel uit van de hulpdiensten of andere instanties. Dus telefoontjes waarom een kruidenier artikelen buiten de houdbaarheidsdatum verkoopt of waarom u bij de Jumbo als 5e in de rij bij de kassa geen gratis boodschappen kreeg, dan wel of wij willen optreden tegen de buurman die zwart bijklust, daar kunnen wij helaas niets mee.