Portiekflat Segbroeklaan ontruimd na brand | Regio15.nl

Portiekflat Segbroeklaan ontruimd na brand

segbroeklaanth-IMG 8662Den Haag - Een portiekflat aan de Segbroeklaan is vanochtend vroeg ontruimd na een brand in een woning.



De brand in de woning op de eerste etage werd even over half vier ontdekt en voertuigen van kazernes Den Haag-Scheveningen en Den Haag-Archipel werden gealarmeerd. Op voorhand is ook een ambulance gealarmeerd. Vrijwel direct na aankomst heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'; de bemanning van beide tankautospuiten is ingezet.

De brand op de eerste woonlaag veroorzaakte rookoverlast voor het gehele portiek, waardoor bewoners van de daarin gelegen woningen tijdelijk hun huis verlieten. Tien personen moesten door de brandweer uit het portiek gered worden; een deel met een zogenaamd vluchtmasker en een deel met een hoogwerker.

Vanwege de kou zijn zo'n vijftien personen tijdelijk eerst in een bus opgevangen en vervolgens een hotel. Een aantal personen is ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd, nadat zij rook hadden ingeademd. Twee van hen (waarvan één begeleider) zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

Vanwege deze ontruiming en de snijdende kou op straat en het regelen van de opvang van de bewoners hebben de hulpdiensten GRIP 1 afgekondigd.

Om de gedupeerden verder te helpen is Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Video: Shane Alders

Foto's: Shane Alders en Peter Hofman

w-IMG 8662

w-IMG 8668

WSA-IMG 8688

WSA-IMG 8731

w-IMG 8737

WPH-DSC 8277

WPH-DSC 8314

w-IMG 8691

w-IMG 8699

WSA-IMG 8770

w-IMG 8771