Middelbrand in café | Regio15.nl

Middelbrand in café

k-mattheijer-Scheepersstraat t-mattheijer-Scheepersstraat 5

Den Haag - Vanavond heeft er korte tijd brand gewoed in café "Ogin" aan de Scheepersstraat.


Rond 23.50 uur werden eerst de kazernes Den Haag-Leidschenveen, Delft en Rijswijk gealarmeerd voor een binnenbrand in de Scheepensstraat. Al snel bleek het niet te gaan om dit adres in de wijk 'Ypenburg', maar om de Scheepersstraat in de wijk 'Transvaal'.
Hierop werden voertuigen van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Centrum gealarmeerd en werd het overige materieel teruggehaald.

Eenmaal ter plaatse bleek er veel rook uit het pand te komen. De brandweer heeft de deur eruit moeten 'boemen', waarna het pand betreden kon worden. Het café had namelijk al om 22.30 uur zijn deuren voor deze avond gesloten en daarom was er ook geen personeel meer aanwezig in het pand.

In verband met de inzet van beide tankautospuiten werd er door de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Tevens werd een derde tankautospuit ter plaatse gevraagd, teneinde dit personeel in te kunnen zetten voor verkenning van de panden boven het café. Echter, gezien het feit dat de vuurhaard snel gevonden werd en er dus geen extra personeel meer benodigd was, hoefde de bemanning van dit voertuig niet ingezet te worden.

De brandweer heeft een hond uit het pand kunnen redden. Deze zal verder opgevangen worden. Vanwege de brand zijn 4 woningen tijdelijk ontruimd geweest; naar verwachting kunnen de bewoners vannacht gewoon weer in hun eigen huis terecht.

Stichting Salvage zal ter plaatse komen om mensen bij te staan in de afhandeling van de schade. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Update 10-02-2012: de politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar de dader(s). Kijk hier voor het persbericht.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer en Maurice Schotman

w-mattheijer-Scheepersstraat 1

w-mattheijer-Scheepersstraat 2

w-mattheijer-Scheepersstraat 3

w-mattheijer-Scheepersstraat 4

w-mattheijer-Scheepersstraat 5

w-mattheijer-Scheepersstraat 6

WMS- MG 4739