Middelschoorsteenbrand in Naaldwijk | Regio15.nl

Middelschoorsteenbrand in Naaldwijk

KopZuidwegt-DB-Zuidweg DSC 4397Naaldwijk - In een woning aan de Zuidweg heeft vanavond een hardnekkige schoorsteenbrand gewoed.


Bij de meldkamer van de brandweer kwam rond 18.00 uur de melding van de schoorsteenbrand binnen. Hierop werden de tankautospuiten van Naaldwijk en Honselersdijk gealarmeerd en de hoogwerker van Den Haag-Loosduinen.

Omdat de hoogwerker van Den Haag-Loosduinen ter plaatse kampte met technische problemen en niet ingezet kon worden, is er een tweede hoogwerker ter plaatse gevraagd. Al snel was het probleem verholpen en kon men alsnog met de reeds ter plaatse zijnde hoogwerker van Den Haag-Loosduinen naar boven.

Vanuit de hoogwerker is geprobeerd om de schoorsteen te ramoneuren, maar omdat het rookkanaal nogal verstopt zat, ging dit erg moeizaam. Omdat de klus langere tijd in beslag nam en de bemanning van beide tankautospuiten ingezet waren, heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'.

Rond 20.00 uur is het uiteindelijk met de hulp van een schoorsteenveger gelukt om het kanaal door te prikken en kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Zo'n half uur later was de brand 'definitief' geblust en kon de brandweer retour kazerne.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman

w-DB-Zuidweg DSC 4384

w-DB-Zuidweg DSC 4388

w-DB-Zuidweg DSC 4394

w-DB-Zuidweg DSC 4397

w-DB-Zuidweg DSC 4416

w-DB-Zuidweg DSC 4423

w-DB-Zuidweg DSC 4430

w-DB-Zuidweg DSC 4440