Middelbrand in "Huize Rijnaard" Kerklaan | Regio15.nl

Middelbrand in "Huize Rijnaard" Kerklaan

IMG 6342-kopt-IMG 6338Rijswijk - Toen de ploeg die net klaar was bij de brand op de Minister Verschuurlaan zich inzetbaar meldde, kregen ze gelijk een volgende opdracht: binnenbrand in "Huize Rijnaard".

Eenmaal ter plaatse bleek dat er daadwerkelijk brand was. Er werd ook hier weer opgeschaald naar 'middelbrand'.

"Huize Rijnaard" is een stichting en biedt in de regio Den Haag op diverse locaties een laagdrempelige woonvoorziening aan mensen die, meestal als gevolg van relationele, financiële of psychosociale problemen, niet (meer) in staat zijn om zelfstandig te wonen.

De brandweer forceerde diverse deuren en doorzocht de achterliggende ruimten, om zeker te zijn dat daar geen bewoners meer aanwezig waren. Door de complexe bouw van het pand en de achtergrond van de bewoners ging dit niet gemakkelijk. Drie kooien met parkietjes werden door de brandweermensen in veiligheid gebracht. Er zijn in totaal drie bewoners met rookinhalatieklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Zo'n 25 bewoners moeten de nacht elders doorbrengen.

Er kan geen duidelijke c.q. technische oorzaak voor het ontstaan van de brand worden gevonden. De politie stelt daarom een onderzoek naar de oorzaak. Gezien de rook- en roetschade in de overige kamers wordt voor alle bewoners, in samenwerking met de gemeente, vervangende slaapplaats gezocht. Wanneer de bewoners weer terug kunnen is op dit moment nog onduidelijk.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Machiel Janssen

w-IMG 6337

w-IMG 6338

w-IMG 6342

w-IMG 6351

w-IMG 6343

w-IMG 6348

w-IMG 6352

w-IMG 6359

w-IMG 6362

w-IMG 6366