Middelbrand in woning Sandenburgstraat | Regio15.nl

Middelbrand in woning Sandenburgstraat

sandenburgstraatth-06052012(Sandenburgstraat 34 Den Haag) 009Den Haag - Door brand in een woning aan de Sandenburgstraat moesten vanmorgen twee bewoners met rookinhalatieklachten naar het ziekenhuis worden vervoerd.


Vanmorgen rond acht uur ontstond door nog onduidelijke oorzaak brand in de portiekwoning.

Een aanwezige dochter belde de meldkamer. Zij meldde de brand en gaf aan dat een eigen bluspoging niet was gelukt. Inmiddels was er sprake van een brand in de zitkamer en rookontwikkeling in de hele woning en het portiek. Zo snel mogelijk bluste de brandweer de brand en maakte ook het trappenhuis van het portiek rookvrij. Omdat hierbij beide tankautospuiten zijn ingezet, werd opgeschaald naar 'middelbrand'.

Vanwege inademing van de rook keek het ambulancepersoneel de twee personen die uit de woning kwamen na en besloot hen naar een ziekenhuis te vervoeren. Een hond en twee vogels zijn door de brandweer uit de woning gehaald. Over deze huisdieren ontfermde de dierenambulance zich.

Na het ventileren van het gehele portiek voerde de brandweer nog metingen uit. Zodra geen schadelijke rookgassen meer gemeten werden, zijn de woningen vrijgegeven. De woning waar het brandde heeft brandschade in de zitkamer en rook- en roetschade in de hele woning.

Om de gedupeerden verder te helpen is een coördinator van stichting Salvage ter plaatse gekomen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferie van der Geer

WFG-Foto 5

WFE-06052012(Sandenburgstraat 34 Den Haag) 005

WFG-Foto 2

WFG-Foto 3

WFE-06052012(Sandenburgstraat 34 Den Haag) 006

WFE-06052012(Sandenburgstraat 34 Den Haag) 007

WFG-Foto 1