Portiekwoningen ontruimd bij brand | Regio15.nl

Portiekwoningen ontruimd bij brand

20120521-kopt-bakuizenmaurice Image 18Den Haag - In een woning aan de Bakhuizenstraat heeft vannacht omstreeks 02.00 uur brand gewoed.


De brand is ontstaan in een slaapkamer van een portiekwoning op de eerste etage. De bewoner heeft met zijn vrouw en kind de woning op tijd kunnen verlaten en is door ambulancepersoneel nagekeken.

Brandweervoertuigen van de kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Laak kwamen ter plaatse en hebben de brand geblust. In verband met de forse rookontwikkeling werden zeven portiekwoningen tijdelijk ontruimd. De brandweer schaalde hiervoor op naar 'middelbrand', wat betekent dat de bemanning van beide tankautospuiten is ingezet. De brand zelf was snel onder controle.

Nadat het portiek was geventileerd en metingen waren verricht op de aanwezigheid van koolmonoxide, konden, behalve de bewoners van de getroffen woning, alle bewoners weer hun woning betreden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De schade is in hoofdzaak beperkt gebleven tot de betreffende slaapkamer. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de getroffen bewoners bij te staan bij de schadeafhandeling.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer, Nick van der Toorn en Maurice Schotman

w-bakuizennick Middelbrand024

w-bakuizenmaurice Image 18

w-ferriebakhuizen6

w-ferriebakhuizen4

w-ferriebakhuizen5

w-bakuizenmaurice Image 2

w-ferriebakhuizen2

w-bakuizennick Middelbrand029

w-ferriebakhuizen3