Middelbrand na brandstichting | Regio15.nl

Middelbrand na brandstichting

k-20120525-oogintzeilstraat2t- MG 5776Den Haag - Vannacht heeft er, vermoedelijk door brandstichting, brand gewoed in een appartementencomplex aan de Oog in 't Zeilstraat.


De brandweer kreeg rond tien over drie onduidelijke meldingen over een mogelijke gasontploffing in de straat. Op basis van deze meldingen besloot men op voorhand al op te schalen naar 'middelbrand'. Ook werden twee ambulances ter plaatse gestuurd.

De politie heeft de bewoners geëvacueerd en die stonden op de Paviljoensgracht te wachten tot zij hun woningen weer konden betrekken. Rond half vier werd het sein 'brand meester' gegeven. Er zijn twee bewoners in de ambulance onderzocht op rookinhalatie. Zij werden niet vervoerd. Nadat het pand was geventileerd, konden de bewoners hun woningen weer betreden.

De brand is vermoedelijk ontstaan nadat iemand een explosief naar de woning heeft gegooid. De politie heeft hiervoor twee mannen van 27 en 36 jaar oud aangehouden. Bureau Forensische Opsporing heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse geweest om de getroffen bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade.

Bent u getuige geweest van deze brandstichting of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met het bureau Regionale Recherche (BRR), via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer en Maurice Schotman

w-Ferrie1

w- MG 5776

w- MG 5816

w-Ferrie3

w-Ferrie6

w-Ferrie5

w-Ferrie4