Uitslaande brand Lutherse Burgwal | Regio15.nl

Uitslaande brand Lutherse Burgwal

20120530-kopt-luthersemb robert4Den Haag - Door een uitslaande brand in een woning aan de Lutherse Burgwal moesten vanmorgen twee bewoners met rookinhalatieklachten naar het ziekenhuis worden vervoerd.


Rond de klok van 07.00 uur is er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning op de eerste verdieping. Hierop werd de brandweer van de kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Archipel gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste voertuigen bleek de brand uitslaand te zijn. Hierop heeft men meteeen opgeschaald naar 'middelbrand', wat betekent dat de bemanning van beide tankautospuiten is ingezet.

In verband met de ontruiming van de woningen rondom het getroffen pand, is ook de tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak als derde voertuig ter plaatse gevraagd.

Er zijn ook 3 ambulances ter plaatse geweest om in totaal 11 personen te controleren op rookinhalatieklachten. Van deze groep zijn uiteindelijk 2 personen naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 07.50 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Daarna kon de brandweer beginnen met het ventileren van de delen van het gebouw die vol stonden met rook.

Een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen bij de schadeafwikkeling en voor het regelen van tijdelijke opvang. De getroffen woning is onbewoonbaar door brandschade. Enkele omliggende woningen zijn voorlopig onbewoonbaar als gevolg van rook- en roetschade. Voor alle bewoners wordt door stichting Salvage vervangende woonruimte gezocht.

In de woningen boven de brand waren ook meerdere huisdieren achtergebleven. Zij zijn door de dierenambulance opgevangen en verzorgd.

Foto's: Niels van Baarle, Shane Alders en Robert Johnson

w-imag0205  2

w-luthersembcropp2 shane1

w-luthersembcropp shane3

w-luthersemb robert1

w-luthersemb shane4

w-luthersemb3 shane2

w-luthersemb shane5

w-luthersemb robert3

w-luthersemb robert5

w-luthersemb robert2

w-luthersemb robert4

w-luthersemb robert6