Autobrand onder appartementencomplex | Regio15.nl

Autobrand onder appartementencomplex

leidsenveen-kopt-img 8411Den Haag - In de parkeergarage van het appartementencomplex "Poort van Lanen" aan de Laan van Leidschenveen heeft aan het begin van de nacht brand gewoed.


Rond 00.15 uur kwam er eerst een automatische brandmelding binnen vanuit het complex, waarop de tankautospuit van kazerne Den Haag-Leidschenveen met prio 1 ter plaatse werd gestuurd. Niet lang daarna kwam de melding dat het daadwerkelijk brandde en werd de melding 'binnenbrand' aangemaakt. Hierop zijn aanvullend de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Leidschendam-Voorburg gealarmeerd.

Later is ook nog de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart ter plaatse gestuurd. Bij aankomst bleek dat er in de parkeergarage van het complex een auto in brand stond. Dit ging gepaard met dusdanig veel rook, dat besloten is enkele verdiepingen van het complex te ontruimen.

Hierdoor hebben tientallen bewoners enige tijd op straat gestaan. Een vijftal bewoners had last van rookinhalatie en zij zijn daarom onderzocht in de ambulance. Het is niet bekend of er iemand is vervoerd.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'middelbrand' vanwege de inzet van twee tankautospuiten. De derde tankautospuit is niet ingezet.

Omdat er sprake is geweest van brandstichting, is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 8408

w-img 8410

w-img 8411

w-img 8420

w-img 8437

w-img 8432