Keukenbrand veroorzaakt forse schade | Regio15.nl

Keukenbrand veroorzaakt forse schade

jfa335t-Ocarina3

Rijswijk - Een keukenbrand in een woning op de 5de verdieping van een flatgebouw op de Ocarinalaan heeft forse schade veroorzaakt.


De brand ontstond even na zessen. Op dat moment waren de vader en zoon van de familie thuis; zij konden de woning op tijd verlaten. De zoon is later in de ambulance gecontroleerd op de nadelige gevolgen van rookinhalatie, maar is uiteindelijk niet vervoerd.

In eerste instantie besloot de brandweer het portiek te ontruimen. Toen bleek dat de brand snel onder controle was, is dat plan bijgesteld en is de ontruiming afgebroken.

De getroffen woning liep forse rook-, roet- en waterschade op en is voorlopig onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij het beperken van de schade en het snel weer bewoonbaar maken van de woning. De onderliggende woning heeft lichte waterschade opgelopen, maar is wel bewoonbaar.

Nadat de brandweer had vastgesteld dat de omliggende woningen vrij waren van koolmonoxide, konden de bewoners daarvan naar hun huis terugkeren.

Video: Ferrie van der Geer

Video: DHV777

w-jfa052

w-jfa 335

w-jfa20

w-jfa017

w-jfa050

w-jfa016