Brand in Wassenaarse parkeergarage | Regio15.nl

Brand in Wassenaarse parkeergarage

kopth-dsc 5500-2

Wassenaar - Vanmiddag heeft er korte tijd een felle brand gewoed in een parkeergarage van een verzorgingstehuis aan het Van Ommerenpark.


De brand werd rond 12.15 uur ontdekt door iemand die zwarte rook uit de afzuigkanalen op het dak zag komen. Gelijk belde zij de brandweer en zodoende rukten voertuigen van de kazernes Wassenaar en Leidschendam-Voorburg uit naar het brandadres.

Ter plaatse troffen zij een brand aan in de parkeergarage van het complex. Bij verkenning van de garage bleek de brand te woeden in een aldaar geparkeerde auto. De brand was vrij intens, maar de brandweer had het vuur desondanks snel onder controle. Het nader bericht was, wegens de inzet van beide tankautospuiten, 'middelbrand'.

De BHV van het verzorgingstehuis had inmiddels een ontruiming van het complex in gang gezet, echter die kon worden afgebroken toen bleek dat de brand onder controle was.

In de parkeergarage is een afzuigsysteem aanwezig; deze heeft de rook van de brand naar het dak afgevoerd, hetgeen de meldster op de brand deed attenderen. De brandweer heeft middels overdrukventilatoren de boel geforceerd geventileerd.

Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft één persoon in verband met rookinhalatie naar het ziekenhuis vervoerd. Later bleken nog twee mensen wat klachten te hebben gekregen; ook deze zijn nagekeken in de ambulance, maar zij behoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De oorzaak van de brand is onbekend. De auto moet als verloren worden beschouwd. De brand heeft veel schade toegebracht aan het plafond van de parkeergarage. Tevens heeft de brandweer ook een deel van het plafond moet slopen om er zeker van te zijn dat de brand daar niet verder in woekerde.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Video: Pascal de Haas

Foto's: Pascal de Haas en Ruben van Essen

dsc 5461-2

dsc 5465-2

dsc 5476-2

dsc 5489-2

dsc 5493-2

dsc 5500-2

dsc 5547-2

dsc 5543-2

img 0546

img 0554

dsc 5555-2