Kelderbrand zorgt voor ontruiming flat | Regio15.nl

Kelderbrand zorgt voor ontruiming flat

TDK 8115t-TDK 8118

Den Haag - Een kelderbrand op de Melis Stokelaan heeft ervoor gezorgd dat de bewoners van het getroffen portiek hun heil tijdelijk buiten op de balkons moesten zoeken.


Door de rook in het portiek konden zij niet meer naar beneden. De brandweer haalde een aantal mensen met ladders aan de achterkant van hun balkons. Anderen werden aan de voorzijde met behulp van de hoogwerker uit hun woning gehaald. Een derde groep werd met vluchtmaskers door het portiek naar beneden begeleid.

Oorzaak van al die rook was een brand die woedde in de kelder. De brandweer sloeg een aantal ramen uit het portiek om op die manier de rook te laten ontsnappen.

In totaal werden 8 woningen ontruimd. 10 mensen zijn door de brandweer naar buiten gehaald. 6 bewoners zijn in de ambulance nagekeken, 2 daarvan zijn uiteindelijk vervoerd naar het ziekenhuis.

Omdat de deuren van de 8 woningen opengestaan hebben en de rook in het portiek zeer dik is geweest, zijn alle woningen waarschijnlijk voorlopig onbewoonbaar. Ook het portiek zelf is getekend door een dikke zwarte laag roet.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Om te zorgen dat er geen sporen vernield worden is er een 'plaats delict' gemaakt.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK 8115

w-TDK 8114

w-Middelbrand TDK 8111

w-Middelbrand DSC 0306

w-Middelbrand DSC 0311

w-Middelbrand DSC 0315

w-Middelbrand TDK 8130