Middelbrand in de Schiehal | Regio15.nl

Middelbrand in de Schiehal

Schiehal-KOPt-Schiehal-3Delft - In de Schiehal woedde vrijdagmiddag een moeilijk te vinden brand in een afzuiginstallatie.

Omstreeks half vier werd de brandweer van Delft gealarmeerd in verband met een brandmelding in de Delftse Schiehal. Daar bleek in een bedrijfsunit achterin de Schiehal, waar een bedrijf in houtbewerking is gevestigd, een smeulbrandje te woeden in een afzuiginstallatie.

Omdat de bemanning van de eerste tankautospuit de brandhaard niet meteen kon vinden en er voor een goede doorzoeking meer personeel benodigd was, werd er opgeschaald naar 'middelbrand'. Zodoende kwam er een tweede tankautospuit onder prio 1 uit Pijnacker er plaatse.

Door de brandweermensen is de gehele afzuiginstallatie doorzocht op hitte. Daarbij moest de brandweer in elk hoekje van het bedrijf zijn. Na verloop van tijd werd er een mogelijke brandhaard ontdekt. Om deze te kunnen blussen is er een pijpdeel van de afzuiginstallatie los gehaald en naar buiten gebracht. Daar is deze van binnen leeggehaald en nat gemaakt. 

Hierna kon de brand geblust worden en het sein 'brand meester' gegeven worden.

Video: Sander Paardekooper


Foto's: Ruben van Essen en Sander Paardekooper

w-IMG 1914

w-IMG 1920

w-Schiehal-1

w-Schiehal-2

w-Schiehal-3

w-Schiehal-4

w-Schiehal-5

w-IMG 1937

w-Schiehal-6

w-Schiehal-7

w-Schiehal-8