Meisje (15) omgebracht Goudenregenstraat | Regio15.nl

Meisje (15) omgebracht Goudenregenstraat

goudenregenstraatth-IMG 8865Den Haag - In de Goudenregenstraat is vanmorgen op straat het lichaam van een 15-jarig meisje aangetroffen; men gaat uit van een misdrijf.


Het meisje werd rond 07.10 uur aangetroffen op het trottoir, op de hoek met de Sneeuwbalstraat. Zij lag voor een woning, waarvan de deur openstond. Er is een ambulance met spoed ter plaatse gekomen, maar het meisje bleek al te zijn overleden. Het betreft een 15-jarig meisje uit Nootdorp.

De politie heeft direct een 'plaats delict' afgezet en functionarissen van bureau Forensische Opsporing verrichten onderzoek.

Op dit moment is niet duidelijk wat het meisje in Den Haag deed. De politie hield een 25-jarige Hagenaar aan, nadat hij zichzelf meldde; het is niet bekend wat de relatie is tussen het meisje en deze man. De man is overgebracht naar het bureau. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid.

Het lichaam van het meisje zal morgen naar het NFI worden overgebracht, teneinde de doodsoorzaak vast te stellen.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden van zaterdag 25 februari.

Update 26-02-2012: de omstandigheden rond het overlijden van het meisje zijn nog altijd niet duidelijk. Volgens een artikel op Westonline was het meisje op vrijdagavond in de buurt van de Goudenregenstraat op een feest en heeft zij op een gegeven moment het feest verlaten. Met wie en waar naartoe is nog onbekend.

Update 27-02-2012: volgens de politie is het meisje met messteken om het leven gebracht.

Update 28-02-2012: De 25-jarige Hagenaar die op zaterdag 25 februari werd aangehouden, nadat een 15-jarig meisje uit Nootdorp door een misdrijf om het leven was gekomen, blijft langer vastzitten. De man werd dinsdag 28 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorlopige hechtenis met twee weken verlengde. De verdachte heeft zijn betrokkenheid bij de dood van het meisje bekend. Het meisje werd op zaterdag 25 februari rond 07.10 uur op straat aangetroffen in de Goudenregenstraat in Den Haag. De politie ontving die ochtend een melding dat er een overleden vrouw op straat lag en startte direct een groot onderzoek onder leiding van de Officier van Justitie. Het meisje bleek met messteken om het leven te zijn gebracht. De politie hield de 25-jarige Hagenaar aan, nadat hij zichzelf meldde. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het meisje en de man elkaar niet kenden. De recherche zet het onderzoek voort.

Kennissen van het meisje hebben een condoleancepagina aangemaakt.

Video: Marco Mattheijer

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Marco Mattheijer en Shane Alders

WSA-IMG 8868

WMM-IMG 4450

WMM-IMG 4433

WSA-IMG 8865

WSA-IMG 8873

WMM-IMG 4479