Schietpartij en achtervolging op A13 | Regio15.nl

Schietpartij en achtervolging op A13

img 4875t-img 4855

Den Haag/Delft - Een kennelijke ruzie is vannacht geëindigd op de A13. Daar trof de politie een zwaargewonde 23-jarige man uit Rotterdam aan in een auto.


Mogelijk is hij al op het Rijswijkseplein neergeschoten. Onbevestigde berichten spreken over een achtervolging, die uiteindelijk over de A13 leidde. Daar raakte de wagen (vlak voor de afrit "TU-wijk") bij een aanrijding betrokken.

Door de medische hulpdiensten werd gezien de toestand van het slachtoffer snel opgeschaald. Het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwam ter plaatse om de bemanning van de diverse ambulances te ondersteunen. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, is deze met A1 (spoed) naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand wordt als 'zeer kritiek' omschreven.

De A13 in de richting van Rotterdam is daarna enige uren afgesloten geweest ten behoeve van het sporenonderzoek. Ook het Rijswijkseplein is afgesloten geweest om ook daar sporenonderzoek mogelijk te maken.

De politie heeft op de A13 zes personen aangehouden; het betreft inzittenden van zowel de auto waarin het slachtoffer werd aangetroffen, als inzittenden uit een tweede auto. Hun mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht.

Update: In de loop van de dag zijn 4 van de 6 verdachten weer vrijgelaten. Een 20-jarige en een 21-jarige Rotterdammer blijven in hechtenis. Kijk hier voor het tweede persbericht.

Kijk hier voor het eerste persbericht van politie Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Shane Alders

w-img 4844

w-img 4875  1

w-img 4903  1