GRIP1 bij problemen KPN-gebouw | Regio15.nl

GRIP1 bij problemen KPN-gebouw

grip1th-img 0565-1

Den Haag - Brandweer, politie en ambulancedienst zijn druk doende geweest met een inzet bij het kantoor van KPN aan de Prinses Beatrixlaan.


Een perswoordvoerder van KPN heeft laten weten dat er sprake zou zijn van een falend koelsysteem van het gebouw zelf. Naar zijn zeggen is gisteravond het koelsysteem uitgevallen en is hierna vervolgens de back-up faciliteit gestart. Desondanks zou er toch sprake zijn van een te hoge temperatuur van de koeling van het gebouw.

Hierdoor heeft men maatregelen moeten nemen om de temperatuur in het gebouw naar beneden te brengen. Dit gelukte in de middag, door onder andere grote containers met airconditioning ter plaatse te laten komen. De temperatuur was rond 17.00 uur nog wel hoog te noemen, maar stabiel.

De brandweer is ter plaatse om onder meer te assisteren bij het vullen van de koelsystemen; door gebruik te maken van de pompcapaciteit van de brandweer probeert men het water snel in de koelsystemen te krijgen. Motorrijders van de Verkeerspolitie hebben diverse begeleidingen verzorgd van vrachtwagens en monteurs, die met spoed naar de Prinses Beatrixlaan geleid moesten worden. Vanwege het incident en het gestructureerde overleg dat tussen de hulpdiensten plaats vindt, is er op operationeel niveau opgeschaald naar GRIP1.

De uitval van het koelsysteem zou geen consequenties hebben voor de dienstverlening van KPN. De woordvoerder spreekt de geluiden die ter plekke hoorbaar waren over een C2000-mast die door uitval van een koelsysteem oververhit dreigde te raken, uitdrukkelijk tegen.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen

img 0556-1

img 0557-1

img 0559-1

img 0565-1

img 0566-1

img 0577-1

img 0578-1

img 0596-1

img 0598-1

img 0601-1