Grote inzet hulpdiensten bij zoekactie | Regio15.nl

Grote inzet hulpdiensten bij zoekactie

20140731-noorderstrand-kopt-IMG 7983Den Haag - De vermissing van een meisje vanaf het Scheveningen strand bracht vanavond een groot aantal hulpverleners op de been.



Het 10-jarige meisje, dat luistert naar de naam 'Puck', werd vanaf het begin van de avond vermist. Toen zij rond zeven uur nog niet was gevonden werd er als eerste een Burgernetmelding verzonden.

Rond half acht werden vervolgens diverse hulpdiensten gealarmeerd. Op een gegeven moment waren reddingsboten en kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM-posten Scheveningen en Ter Heijde, vaartuigen en voertuigen van de Reddingsbrigade Den Haag, eenheden van de politie en brandweer en een politiehelikopter op zee, op strand en vanuit de lucht aan het zoeken naar het meisje. Ook wandelaars op het strand hebben meegezocht.

Voor de coördinatie van de hulpverlening werd zelfs Grip 1 afgekondigd.

De grootscheepse zoekactie had rond tien over acht resultaat: een wandelaar trof het meisje op het strand aan en waarschuwde de politie. Hierop werd de zoekactie beëindigd. Het meisje is met haar vader herenigd en naar een post van de Redingsbrigade gebracht. Daar konden zij bijkomen van het avontuur.

Video: Ivar Gieles


Foto's: Ivar Gieles en Reddingsbrigade Den Haag

w-IMG 7978

w-IMG 7980

w-IMG 7983

w-IMG 7986

w-IMG 7988

w-IMG 8016

w-IMG 8019

w-rb1

w-rb2

w-rb4