School dicht na bedreigingen; verdachte aangehouden | Regio15.nl

School dicht na bedreigingen; verdachte aangehouden

parkdreefth-IMG_6442Zoetermeer - Een vestiging van het Oranje Nassau College aan de Parkdreef is vandaag door de schoolleiding gesloten als indirect gevolg van een serie dreigtweets op Twitter.



Eerder deze week deden twee leerlingen, een 14- en een 15-jarig meisje, van de school aangifte bij de politie nadat er via twitter doodsbedreigingen waren geuit aan hun adres.

Door de onrust die onder ouders en leerlingen ontstond, heeft de schoolleiding donderdag besloten aan het einde van de ochtend de lessen volledig te beëindigen en alle leerlingen naar huis te sturen.

De politie startte een onderzoek. Omdat het niet lukte om de bedreiger op tijd op te pakken, werd er geen enkel risisco genomen en was de politie zichtbaar aanwezig op de school. Voor alle zekerheid werd zelfs een arrestatieteam op de school paraat gehouden, die het gebouw nadat het leeggestroomd was, hermetisch afgrendelde.

In de loop van de ochtend heeft de politie op een andere school in Zoetermeer een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het versturen van de dreigtweets.

Het onderzoek richt zich ook op de achtergrond van de bedreigingen en de relatie tussen de verdachte en de twee leerlingen waartegen de bedreigen waren gericht. Op dit moment kan de politie geen verdere mededelingen doen.

Update 18:35 - De 16-jarige jongen die eerder vandaag werd aangehouden, is weer vrij gelaten. Hij bleek niets met de tweets te maken te hebben. De recherche zet het onderzoek naar de afzender van de dreigtweets voort.

Video: René Hendriks

Foto's: Ruben van Essen en Wilbert Tintel

WRE-IMG_6440

WRE-IMG_6442

WRE-IMG_6446

WWT-DSC05152