Woning Loosduinsekade uitgebrand | Regio15.nl

Woning Loosduinsekade uitgebrand

20120220-kopt-middelbrandloosduinsekade  MG 5061

Den Haag - Vannacht heeft er een korte, maar felle brand gewoed in een woning op de Loosduinsekade, op de hoek met de Zusterstraat.


De brand in de woning op de eerste etage werd even voor 02.00 uur ontdekt en gelijk na aankomst van de brandweer werd opgeschaald naar 'middelbrand'.

Omdat de woning pas gerenoveerd was en was voorzien van dubbele beglazing, is de brand niet uitslaand geweest. Maar de woning is desondanks volledig uitgebrand en voorlopig onbewoonbaar.

De bewoner was ten tijde van de brand niet thuis. De bewoners van de bovengelegen woning hebben zelf hun woning weten te verlaten. Zij zijn onderzocht in de ambulance, maar hoefden voor zover bekend niet vervoerd te worden.

Een wassalon op de begane grond heeft rook- en waterschade opgelopen. De bewoners van de tweede verdieping konden hun woning na de brand weer betrekken; hun woning heeft wel enige rookschade opgelopen. Een coördinator van Salvage zal de bewoner van de uitgebrande woning bijstaan bij het vinden van tijdelijke huisvesting en het regelen van de schade.

De oorzaak van de brand, die vermoedelijk in de woonkamer is ontstaan, is onbekend.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Maurice Schotman

Foto's: Maurice Schotman

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5046

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5047

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5061

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5067

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5098

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5123

w-middelbrandloosduinsekade  MG 5139