Brandweer redt mensen uit flat | Regio15.nl

Brandweer redt mensen uit flat

middenstedeth-AmfmG0ECIAAUH4m.jpg large

Den Haag - Vanmorgen heeft er een felle brand gewoed in een woning aan de Middenstede.



De brand woedde in een woning op de tweede verdieping van een portiekflat. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstreeks 11.20 uur werd de brand ontdekt en na de eerste melding zijn eenheden van kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen ter plaatse gegaan. Zij troffen een uitslaande brand aan, die gepaard ging met veel rook. De brandweer schaalde hierna op naar 'middelbrand'.

De meeste bewoners van het portiek konden zelf hun woning verlaten. Twee personen bleken door de rook naar buiten gevlucht te zijn. Zij zijn direct nagekeken door ambulancepersoneel. Eén van de twee, een 4-jarig jongetje, is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee bewoners van een bovengelegen woning waren echter naar het balkon aan de achterzijde gevlucht. Zij zijn door de brandweer voorzien van zogenaamde 'vluchtmaskers' en via het trappenhuis in veiligheid gesteld. Ook zijn zij door ambulancepersoneel nagekeken, maar behoefden niet vervoerd te worden.

Nadat het sein 'brand meester' gegeven was, heeft de brandweer de woningen geventileerd en gecontroleerd op koolmonoxide. Alle bewoners konden naar hun woning terugkeren, behoudens de bewoners van het brandadres. Een coördinator van Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij de schadeafhandeling en het vinden van voorlopige woonruimte.

Tijdens de brand zijn door de politie drie aanhoudingen verricht. Het betrof de inzittenden van een auto; zij hebben namelijk het ambulancepersoneel bedreigd, toen deze hen erop aansprak dat zij met hun auto niet aan de kant wilden gaan voor de ambulance.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-AmfmG0ECIAAUH4m.jpg large

WFG-Foto4

WFG-Foto5

WFG-Foto7

WFG-Foto9

WFG-Foto10