Historie en de redactie

Regio15 is in september 2006 gestart door Ricardo Bonsang en Ronald Kuijpers. Beiden waren op dat moment al enige tijd actief bezig met het maken en onderhouden van websites gerelateerd aan de hulpverlening.

Het idee van een gezamelijke website kwam niet zo maar uit de lucht vallen. Beide heren kennen elkaar al geruime tijd en door de websites hadden zij geregeld contact. Dit contact werd nog eens versterkt toen zij http://www.hetbrandweerforum.nl zijn gestart. Daarnaast werd er ook diverse malen door website bezoekers geopperd of het een idee was om één website te maken aangezien beide sites zo'n succes waren. Eind 2006 was de gezamelijke website over onze regio een feit ! De naam regio15 is gekozen omdat de regio Haaglanden de 15e regio van Nederland is.

In 2006 is de site ook 'verrijkt' met de dagboeken van Peter Smit; die zijn belevenissen als centralist en in de uitrukdienst bij de brandweer Wateringen op papier (of het scherm) zet.

Eind 2008 is de site helemaal opnieuw gebouwd; nu op basis van een database en een content management systeem. Dit is gecombineerd met een nieuwe layout, zodat de site weer klaar is voor het komende jaar. Op dat moment is het redactie team ook uitgebreid met Rene Hendriks die zich tot op dat moment uitsluitend op de achtergrond met de techniek bezig hield.

In 2009 is de redactie flink uitgebreid vanwege het toegenomen aantal reportages. Sander Paardekooper, Ron Pietersen, Arie Tuit en Pascal de Haas zijn tot het redactieteam toegetreden. Ronald Kuijpers heeft het team begin 2009 verlaten.

In 2010 hebben wij Tim de Kleijn en Danny Botman mogen verwelkomen als nieuwste redactieleden Ron Pietersen heeft in half 2010 het redactieteam verlaten. In 2011 zijn Marco Mattheijer en Robert Johnson toegetreden tot de redactie. In 2012 hebben Tim de Kleijn, Pascal de Haas en Robert Johnson hun redactielidmaatschap aan de wilgen moeten hangen, waardoor onze nieuwsredactie toen uit 7 man bestond.

Eind 2013 heeft Ricardo, die vanaf dag 1 betrokken is geweest bij Regio15, een stapje terug moeten doen. Vanwege een te drukke privesituatie is hij uit de redactie gestapt. Begin 2014 is ook Marco uit de redactie gestapt. Begin 2014 is Tim de Kleijn na een periode van afwezigheid weer toegetreden tot de redactie. Ook Dejan Jeremic is in 2014 toegetreden tot de redactie.

Na een periode van ondersteuning aan de redactie zijn Donny en Daan in 2016 de redactie toegetreden in verband met de groei die we op dit moment maken. Zie ook het item over de 100.000 twitter-followers en de ruim 50.000 fans op facebook.

Op dit moment bestaat de redactie van Regio15 uit 7 personen, welke samen met enkele ondersteunende mannen de items plaatsen op de website, berichten op twitter en facebook bijhouden en andere redactionele werkzaamheden verrichten.

Mocht u tips, op- en/of aanmerkingen hebben dan kunt u deze sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u één van ons persoonlijk mailen gebruik dan:

Arie Tuit: arie @ regio15.nl

Dejan Jeremic: dejan @ regio15.nl

Danny Botman : danny @ regio15.nl

Donny Kooistra: donny @ regio15.nl

Daan van den Ende: daan @ regio15.nl

Rene Hendriks: rene @ regio15.nl

Sander Paardekooper: sander @ regio15.nl