Roepnummers

Met de invoering van de nieuwe (landelijke) roepnummers kunnen we aan de hand van het roepnummer zien wat voor voertuig het is.

Lees meer...

Regionale Alarm Centrale (RAC)

 

Op de 5e etage van het hoofdbureau van de Politie Haaglanden is het centrum van de hulpverlening gevestigd. Alle aanvragen voor hulp (zowel spoedeisend via 112, als ook niet-spoedeisend via de normale telefoonnummers) in de regio Haaglanden komen binnen op de meldkamer Haaglanden. Op de meldkamer zijn zowel brandweer, politie als centrale post ambulance (CPA) vertegenwoordigd.

(* Met ingang van 12 maart 2013 is de RAC verhuisd naar de nieuwe gemeenschappelijke meldkamer Haaglanden in "De Yp")

Lees meer...

Opschaling brandweer

De brandweer kent verschillende soorten meldingen. Afhankelijk van de meldingsclassificatie zal een incident starten met een bepaald potentieel aan eenheden. Indien nodig wordt er echt opgeschaald en komen er meerdere brandweereenheden ter plaatse.

Lees meer...

Prioriteiten

Als de brandweer moet uitrukken krijgen zij voor elke uitruk een prioriteit aangewezen; afgekort 'prio'.

In de prioriteitenschaal is wettelijk vastgelegd wat de bevoegdheden van de brandweer op dat moment zijn. Wanneer mag er met optische en akoustische signalen gereden worden, welke verboden mogen genegeerd worden, en welke bevoegdheden zij hebben staat allemaal vast. Door een priostatus mee te geven weten zij gelijk met welke regels en bevoegdheden zij te maken hebben.

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. Roepnamen brandweeroptreden