Keuken restaurant door brand verwoest

Den Haag - Vanavond rond zeven uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in de keuken van een restaurant aan de Prinsestraat. Vijf mensen zijn in verband met ademhalingsklachten nagezien door ambulancepersoneel.

 De brand is vermoedelijk ontstaan in de afzuigkap en heeft zich via het afvoerkanaal uitgebreid. Bij de brand is veel rook vrijgekomen.

De brandweer heeft de brand tot de keuken en een deel van de afzuiginstallatie weten te beperken. De schade in de keuken is aanzienlijk.

Het restaurant en de drie bovengelegen woningen zijn tijdens de brand ontruimd. Eén bewoner en vier restaurantgasten zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Geen van hen is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het controleren van het afvoerkanaal en met het ventileren van de woningen.

Na het uitvoeren van metingen zijn de woningen weer vrijgegeven en keerden de bewoners terug naar hun woningen.

Salvage Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website: http://www.stichtingsalvage.nl

Meldtijd
19:06
Ingezet personeel
16
Ingezette voertuigen
5