Brandweer beperkt zolderbrand

Den Haag - Maandagavond is er omstreeks kwart voor negen brand ontstaan op de zolderverdieping van een ééngezinswoning aan de Trooststraat. Niemand raakte daarbij gewond.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand zich in de nok van de zolder te verspreiden. Door de brand zowel van binnenuit als van buitenaf te bestrijden heeft de brandweer de brand tot één woning kunnen beperken. Daarbij werd groot materieel ingezet. Bij het lokaliseren en het bestrijden van het vuur zijn onder andere twee hoogwerkers ingezet.

De bewoners hebben de woning tijdig kunnen verlaten en zijn ter plaatse door personeel van de ambulancedienst onderzocht. Later werd het gezin door buren opgevangen.

De brand- en waterschade in de woning is aanzienlijk. Het is daardoor voor de bewoners niet mogelijk de nacht in de eigen woning door te brengen. Bij aangrenzende woningen is schade aan de dakbedekking ontstaan.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website: http://www.stichtingsalvage.nl

Meldtijd
20:55
Ingezet personeel:
22
Ingezette voertuigen:
8