Uitslaande woningbrand Middenstede

Den Haag - Zaterdagmiddag rond half twaalf is brand uitgebroken in een portiekflat aan de Middenstede.

Vier personen werden door het ambulance personeel nagezien en een kind werd naar aanleiding van rookinhalatieklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De politie hield drie inzittenden van een auto aan omdat zij een van de toegesnelde ambulances de toegang tot het incident versperden en hen vervolgens verbaal bedreigden.

Zaterdagmiddag rond half twaalf is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken op de tweede etage van een portiekflat aan de Middenstede. De brand was korte tijd uitslaand en veroorzaakte veel rook. Twee personen zijn door de rook naar buiten gevlucht en zijn meteen nagekeken door het personeel van de toegesnelde ambulance. Een van hen (een kind) werd naar aanleiding van rookinhalatieklachten ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. Twee andere bewoners werden door de brandweer naar buiten begeleid en ook zij werden nagezien in de ambulance maar hoefden niet vervoerd te worden.

Nadat het sein "brand meester" was gegeven heeft de brandweer alle woningen en het portiek geventileerd en daarna gecontroleerd op koolmonoxide. Alle bewoners konden terugkeren naar hun woning met uitzondering van de bewoners van het brandadres. Daarvoor is tijdelijk ergens anders onderdak gevonden en mede daarom kwam de stichting Salvage ter plaatse.

De politie hield drie inzittenden van een auto aan omdat zij een van de toegesnelde ambulances de toegang tot het incident versperden en hen vervolgens verbaal bedreigden.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website: http://www.stichtingsalvage.nl/