Woningbrand met twee gewonden

Den Haag - Vanmorgen rond acht uur ontstond door nog onduidelijke oorzaak brand in een portiekwoning in de Sandenburgstraat. De bewoner probeerde zelf te blussen en liep daarbij ademhalingsklachten op. De brandweer bluste de brand en twee personen zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

Een aanwezige dochter belde de meldkamer rond acht uur. Zij meldde de brand en gaf aan dat een eigen bluspoging niet was gelukt. Inmiddels was er sprake van een brand in de zitkamer en rookontwikkeling in de hele woning en het portiek. Zo snel mogelijk bluste de brandweer de brand en maakte ook het trappenhuis van het portiek rookvrij.

Vanwege inademing van de rook keek de ambulance de twee personen die uit de woning kwamen na en besloot hen naar een ziekenhuis mee te nemen. Een hond en twee vogels zijn door de brandweer uit de woning gehaald. Over deze huisdieren ontfermde de dierenambulance zich.

Na het ventileren van het gehele portiek voerde de brandweer nog metingen uit. Zodra geen schadelijke rookgassen meer gemeten werden, werden woningen vrijgegeven. De woning waar het brandde heeft brandschade in de zitkamer en rook- en roetschade in de hele woning.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website: http://www.stichtingsalvage.nl/