Interregionale oefendag hondenbrigade

t-mrf_1096-1Op 2 september 2009 is het feit gevierd dat de hondenbrigade in de regio Haaglanden 100 jaar bestaat.

Om dit te vieren zijn collega hondengeleiders uit heel Nederland uitgenodigd om dit feit in een gezellige, competitieve sfeer te vieren. Gedurende de dag werden door de stad Den Haag verspreid diverse proeven afgelegd door de honden en hun geleiders.


De teams uit het land werden in verwarrende situaties gebracht. Uiteraard is het de bedoeling dat hond en geleider hier correct op reageerden. De 'boef' moest onschadelijk gemaakt worden, terwijl 'onschuldige voorbijgangers' geen haar gekrenkt mocht worden, een vaardigheid die ook tijdens de opleiding al veelvuldig geoefend is.

Onderstaande video beelden geven een beeld van de gebeurtenissen op deze dag.

Met dank aan Marofer voor de extra video opnames en foto's.

'Doof'

t-mrf_1085In een oud verlaten kantoorpand aan het Verhulstplein was een inbraak in scene gezet. De inbreker was nog in het pand, en de hondenbrigade kreeg de taak om deze te vinden.


Hindernisbaan

t-mrf_1119Op een oefenterrein aan de van Alkemadelaan in Den Haag was een hindernis baan ingericht.


'Hamburger hill'

t-mrf_1168Na de hindernisbaan mogen de koppels door naar een hoog duin. Daar wacht een vuurwapengevaarlijke verdachte ze op.


Schapennatjesduin

t-mrf_1092Aan het Schapennatjesduin in Den Haag - Kijkduin verschuilt een inbreker zich op het terrein.


Jaap Eden weg

t-mrf_1254-1Aan de Jaap Eden weg krijgen de teams de opdracht om een weggegooide betonschaar te zoeken. Uiteraard wordt de zaak al snel complexer.


Eindoefening

t-mrf_1077In de manege van het gebouw van de dienst 'levende have' aan de Oorberlaan in Den Haag was opnieuw een hindernisbaan uitgezet. De teams moesten deze baan afleggen, terwijl de honden werden afgeleid met keiharde muziek, stroboscoop flitsers en andere bijzonderheden.