Aanhouding na gewelddadige overval | Regio15.nl

Aanhouding na gewelddadige overval

Den Haag - Agenten hielden zondagavond 9 februari rond 19:45 uur een 36-jarige Hagenaar aan in Poortugaal. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige overval van een 33-jarige slachtoffer op het Hobbemaplein.


Het slachtoffer raakte door messteken ernstig gewond. De verdachte ging er zonder buit vandoor.

Het slachtoffer liep zaterdag 4 januari omstreeks 18.30 uur bij een bank aan het Hobbemaplein naar binnen. Er was op dat moment niemand in de bank aanwezig. Het slachtoffer pakte zijn bankpas en wilde deze in de automaat stoppen. Op dat moment hoorde hij dat er iemand het pand binnenkwam. Onmiddellijk werd de Leiderdorper beetgepakt en bedreigd met een mes. De belager eiste geld en stak vrijwel direct in op het slachtoffer.

Het slachtoffer liep meerdere messteken op en werd naar het ziekenhuis gebracht om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. De verdachte is vandoor gegaan via de Herman Costerstraat en de Boerenstraat.

In Team West werden er op dinsdag 4 februari camerabeelden van de verdachte getoond. Tips naar aanleiding van de uitzending leidden rechercheurs uiteindelijk naar de 36-jarige verdachte.