Zeer grote brand bij kwekerij in Stompwijk | Regio15.nl

Zeer grote brand bij kwekerij in Stompwijk

Kwekerij-KOPt-Kwekerij-6Stompwijk - Vanmiddag heeft er een zeer grote brand gewoed in een potplantenkwekerij aan de Veilingweg.


Rond kwart over vijf werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij de kwekerij. Diverse automobilisten die over de Rijksweg A4 reden, belden naar de alarmcentrale dat er vlammen te zien waren bij de kwekerij. Daarop is de brandweer met spoed ter plaatse gegaan. Samen met de politie zijn zij opzoek gegaan naar de brandhaard. Zij kwamen uiteindelijk uit bij het potplantenkwekerij. Daar had de eigenaar inmiddels ook de brand ontdekt.

Direct werd opgeschaald naar 'middelbrand'. Niet veel later werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Dit om voldoende personeel en materieel ter plaatse te krijgen om verdere verspreiding van het vuur te voorkomen. Ook is er snel een grootschalig watertransport ter plaatse gestuurd. Dit omdat er niet direct genoeg bluswater beschikbaar was.

Meerdere brandweereenheden uit onder andere Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Wassenaar, Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp zijn ter plaatse om de brand te bestrijden.

De brand woedde binnen in een van de kassen. Daarin stond over een grote lengte het schermdoek in brand. Dit doek zorgt ervoor dat het licht en de warmte in de kas niet wordt verspreid maar wordt teruggekaatst de kas in. Ook het kantoor en de bedrijfsruimte zouden beschadigd zijn door de brand.

Rond half zeven was de brand onder controle. Bij deze brand zijn geen gewonden gevallen, de schade aan de kas en planten is aanzienlijk.

Video: Ferrie van der Geer

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks en Dejan Jeremic

w-Kwekerij-1

w-Kwekerij-2

w-Kwekerij-3

w-Kwekerij-4

w-Kwekerij-5

w-Kwekerij-6

w-Kwekerij-7

w-Kwekerij-8

w-Kwekerij-9

w-Kwekerij-10  1

w-Kwekerij-1-D

Tijdens de brand raakte een kleine auto te water. Waarschijnlijk heeft de bestuurder moeten uitwijken voor een aankomende brandweer auto. De inzittende hebben met behulp van brandweerpersoneel het voertuigen kunnen verlaten. Zij raakten niet gewond.

w-IMG 0269

w-IMG 0267