Dode na ontploffing in kelderbox | Regio15.nl

Dode na ontploffing in kelderbox

IMG 2777t-SBF 2251Den Haag - Bij een explosie in een kelderbox van een portiekwoning aan de Broekslootkade is vanavond een dodelijk slachtoffer gevallen.


Omwonenden belden rond kwart over negen de brandweer na de explosie in de kelders onder de woningen. Brandweereenheden van kazernes Laak en Rijswijk zijn ter plaatse gegaan. Ook twee ambulances werden ter plaatse gestuurd.

Eenmaal bij het brandadres aangekomen werd een slachtoffer aangetroffen in de kelder. Voor deze persoon kwam helaas alle hulp te laat; het slachtoffer, een 32-jarige Hagenaar, is aan zijn/haar verwondingen overleden. Een tweede slachtoffer, een 35-jarige man, heeft o.a. brandwonden opgelopen en is daarom vervoerd naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam.

In verband met de explosie is een gedeelte van het huizenblok boven de kelderbox uit voorzorg ontruimd. Hiervoor kwamen medewerkers van de gemeente ter plaatse, die de bewoners zullen bijstaan.

Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet bij het incident heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Dat was voornamelijk nodig voor controle van de woningen en ontruiming; na de ontploffing is niet of nauwelijks brand ontstaan. Na ongeveer een half uur is de tweede autospuit daarom weer terug gekeerd naar de kazerne.

De dienst Forensische Opsporing van de politie is ter plaatse gekomen om de oorzaak van de explosie vast te stellen.

Update 6 februari: de politie heeft de 35-jarige gewonde aangehouden voor betrokkenheid bij de explosie. In zijn woning zijn door de EOD explosieve stoffen gevonden. Volgens de politie heeft de explosie mogelijk te maken met het illegaal fabriceren van explosieven of gevaarlijk vuurwerk. Kijk hier voor het persbericht.

Video: Piet de Ruijter

Foto's: Piet de Ruijter, Ivar Gieles en Nick van der Toorn
w-SBF 2246

w-IMG 4658

w-IMG 2779

w-IMG 2777

w-SBF 2279

w-SBF 2285

Donderdag heeft de politie een huiszoeking gedaan aan de Stuwstraat in verband met het dodelijke ongeval aan de Broekslootkade. Onder andere medewerkers van de EODD en Forensische opsporing waren ter plaatse voor onderzoek. Tijdens dit onderzoek was de Stuwstraat gedeeltelijk afgesloten. Het is nog onbekend of de politie sporen of voorwerpen heeft aangetroffen die kunnen helpen bij het onderzoek naar de explosie.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 0524

w-IMG 0533

Stuwstraat