Woning onbewoonbaar na middelbrand | Regio15.nl

Woning onbewoonbaar na middelbrand

deventer-kopt-IMG 3045Den Haag - Een korte maar felle brand heeft vannacht veel schade aangericht in een woning in de Hendrik Van Deventerstraat.


De brandweer werd rond kwart over twaalf door een bewoner van een bovenliggende woning gebeld met de mededeling dat er brand zou zijn in een woning op de begane grond. Toen de brandweer ter plaatse kwam, trof deze inderdaad een brand aan in de woning.

Direct werden omliggende woningen ontruimd. Aangezien er mogelijk nog personen in de woning aanwezig zouden zijn, heeft de brandweer zich toegang tot de woning verschaft en een binnenaanval gedaan. Omdat daarbij de bemanning van twee tankautospuiten is ingezet, heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'.

In totaal drie personen zijn door het gealarmeerde ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie. Niemand hoefde echter naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De woning is door de grote schade voorlopig onbewoonbaar. Omdat er een vermoeden van brandstichting bestaat, heeft de politie een plaats delict afgezet en doet samen met de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Na metingen door de brandweer mochten de bewoners van de omliggende woningen na korte tijd weer hun huis in

Update 14.00 uur: de politie heeft drie aanhoudingen verricht in verband met deze brand en zoekt getuigen.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Nick van der Toorn en Ivar Gieles

w-IMG 3010

w-IMG 3032

w-IMG 5191

w-IMG 5192

w-IMG 3045

w-IMG 5199