Rookmelder voorkomt erger bij woningbrand | Regio15.nl

Rookmelder voorkomt erger bij woningbrand

KOP-IMG 5309t-RMG 0751Den Haag - Rookmelders hebben vannacht de bewoners van een flatwoning gewekt tijdens een brand in de woning en zo mogelijk veel persoonlijk leed voorkomen.

Even voor één uur brak er brand uit in een flatwoning aan de Zorgvlietstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier. De bewoners (vader, moeder en twee kinderen) waren nog in de woning ten tijde van het ontstan de brand. Zij hebben zichzelf direct in veiligheid kunnen brengen door de woning te verlaten.

Door nog onbekende oorzaak was er brand uitgebroken in de woning, hetgeen veel dikke rook veroorzaakte. Brandweerlieden van twee tankautospuiten zijn ingezet bij de brandbestrijding, waarop de brandweer opschaalde naar 'middelbrand'. Een hond die nog in de woning aanwezig was is in veiligheid gebracht door brandweerlieden.

De woning is door de brand zwaar beschadigd en is voorlopig onbewoonbaar. In totaal zijn twaalf woningen ontruimd in verband met de brand. Nadat duidelijk was dat de ontruimde woningen veilig en bewoonbaar waren, mochten de buren weer terug naar hun eigen woning. Het gezin is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met rookinhalatieklachten

Met overdrukventilatoren heeft de brandweer de woning ontdaan van rook. Stichting Salvage zal het getroffen gezin ondersteunen bij het vinden van vervangende woonruimte en het regelen van de schade. De politie draagt de zorg om de woning af te sluiten, zodat de woning niet open staat voor onbevoegden.

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Nick van der Toorn, Dejan Jeremic, Naomi van den Haar en Robin Leltz
w-DSC 0005

w-IMG 2716

w-DSC 0006

w-IMG 5309

w-IMG 5313

w-IMG 5320

w-IMG 5352

w-IMG 5370

w-IMG 5382

w-RMG 0735

w-RMG 0751

w-RMG 0755

w-RMG 0763