Uitslaande brand in woning Damasstraat | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning Damasstraat

KOP-IMG 6478t-IMG 6667Den Haag - Een uitslaande brand in een woning aan de Damasstraat in stadsdeel Laak heeft vannacht veel schade aangericht.

Even over half drie kwamen er op de meldkamer van de brandweer verontrustende telefoontjes binnen over een uitslaande brand. Direct werden de tankautospuiten van kazernes Laak en Rijswijk en de hoogwerker van Laak richting de brand gestuurd.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig schaalde de bevelvoerder op naar 'middelbrand'; ook omdat bekend was dat er nog personen achter de woning op het balkon stonden die bevrijd moesten worden.

De woning op de eerste etage is door de brand volledig uitgebrand en de bovengelegen woning zwaar beschadigd. De brandbestrijding was gericht op een snelle blussing en het voorkomen van eventuele overslag naar omliggende woningen. Gealarmeerd ambulancepersoneel heeft één bewoner onderzocht op rookinhalatie; deze is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

In totaal hebben de hulpdiensten 18 woningen ontruimd, waarvan de bewoners tijdelijk opgevangen werden in een HTM-bus.

De brandweer heeft een hond gered uit een woning; een hamster werd overleden aangetroffen. Een medewerker van de dierenambulance is ter plaatse geweest om eventueel dieren na te kijken op gezondheid.

Namens Stichting Salvage is een vertegenwoordiger samen met een leidinggevende van de Gemeente Den Haag actief om zo snel mogelijk onderdak te vinden voor de getroffen bewoners, en om maatregelen te treffen om de schade te beperken. Voor de bewoners van totaal zes woningen moet tijdelijke opvang worden geregeld. De woning waar de brand woedde en de daarboven gelegen woning zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt onderzocht.

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 6457

w-IMG 6460

w-IMG 6459

w-IMG 6478

w-IMG 6484

w-IMG 6489

w-IMG 6525

w-IMG 6531

w-IMG 6575

w-IMG 6577

w-IMG 6581

w-IMG 6640

w-IMG 6666

w-IMG 6667

w-IMG 6672

w-IMG 6673