Uitslaande woningbrand Tollensstraat | Regio15.nl

Uitslaande woningbrand Tollensstraat

photo 1  1 t-IMG 2171Den Haag - Een woning aan de Tollenstraat in de Haagse wijk Kortenbos is vanavond volledig verwoest door een uitslaande brand.


Omstreeks tien over half acht kreeg de brandweer melding dat er vlammen te zien waren in een woning gelegen aan de Tollenstraat. Direct gingen meerdere brandweervoertuigen van kazernes Den Haag/Centrum en Den Haag/Archipel onder prio 1 ter plaatse.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig was de brand uitslaand aan de voor- en achterzijde van de woning. De brand heeft zich snel uit weten te breiden naar de zolder. Daarom is er direct na aankomst van de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Dit houdt in dat er twee tankautospuiten ingezet zijn voor de brandbestrijding. De bewoners, een gezin met kinderen, hebben zelfstandig hun woning kunnen verlaten. Omliggende woningen zijn ontruimd.

Redelijk snel kon de brandweer de uitslaande brand aan de voor- en achterzijde bedwingen. Op zolder had de brandweer hier meer moeite mee. Om deze te blussen moest ook de hoogwerken worden ingezet. Rond kwart over acht kon het sein brand meester worden gegeven.

Er is een aantal bewoners ter plaatse in de ambulance onderzocht op eventuele rookinhalatie. Er zijn uiteindelijk vijf bewoners van het pand, alsmede drie personen die te gast waren in de woning, naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

De woning kan als verloren worden beschouwd. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in de afhandeling van de schade. Volgens de eerste informatie is de brand ontstaan in de keuken.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Mick van Jaarsvelt, Sander Paardekooper en Ivar Gieles

w-Mick-1

w-Mick-2

w-IMG 2165

w-SBF 4300

w-IMG 2166

w-SBF 4303

w-SBF 4307

w-IMG 0956

w-SBF 4310

w-IMG 2171

w-IMG 0981

w-IMG 2184

w-SBF 4320

w-IMG 0990

w-SBF 4321