Brand in bedrijfsverzamelgebouw Poeldijk | Regio15.nl

Brand in bedrijfsverzamelgebouw Poeldijk

20140601-saturnus-kopt-IMG 9212Poeldijk - Een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Saturnus in Poeldijk heeft forse schade aangericht.


Het gaat om een pand op hetzelfde industriegebied als waar een aantal weken geleden een zeer grote brand woedde. De brandweer schaalde deze keer op naar 'middelbrand'. In het pand worden onderdelen gemaakt voor zonweringen. Ook stond er een caravan van de eigenaar gestald; in de units ernaast zit een poedercoating bedrijf en een taxibedrijf. Medewerkers van een naastgelegen bedrijf waren toevallig op zondag aan het werk, hoorden een aantal knallen bij de buren en roken een brandlucht, en schakelden de brandweer in. 

Na aankomst heeft de brandweer toegang tot het pand verschaft door de roldeur deels open te knippen. Hier kwam veel rook bij vrij. Door de inzet van het personeel van beide autospuiten kon de brandhaard snel onder controle gebracht worden. De brand is ontstaan in een keukentje in het pand, waar vermoedelijk kortsluiting is ontstaan in een koelkast of wasmachine. Ook de caravan die aldaar stond gestald, liep enige schade op.

Na het blussen heeft de brandweer het pand geventileerd, om de rookschade aan pand en inhoud zoveel mogelijk te beperken. Stichting Salvage zal namens de gezamelijke verzekeraars deze taak later van de brandweer overnemen en de getroffen ondernemers bijstaan.

Het is redelijk veilig om aan te nemen dat door het vroegtijdig melden een aanzienlijk grotere brand is voorkomen.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Fred van der Ende, Dejan Jeremic
w-fred1

w-IMG 9212

w-IMG 9220

w-IMG 9221

w-IMG 9224

w-IMG 9229

w-IMG 9237

w-IMG 9245