Woning uitgebrand op het Haverkamp | Regio15.nl

Woning uitgebrand op het Haverkamp

PEEN0652t-PEEN0702Den Haag - Vanavond heeft er een felle brand gewoed in een woning aan het Haverkamp, in de wijk Mariahoeve.


Aanvankelijk werd er even voor elf uur een gaslucht gemeld op het adres; een woning op de bovenste etage van een portiekflat.

Maar vrij snel nadat de eerste brandweervoertuigen op weg gingen voor het gaslek, werd gemeld dat er inmiddels ook brand was ontstaan in de woning. Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleek dat de brand aan de voor- en achterzijde van de woning uitslaand was. De brand werd vervolgens bestreden door de bemanning van twee tankautospuiten en de hoogwerker. Het nader bericht was daarom 'middelbrand'.

Tot in Leidschendam was de lucht die afkomstig was van de brand te ruiken.

De blussing werd bemoeilijkt omdat sprake was van een gasbrand. Pas nadat medewerkers van Joulz de gasleiding hadden opgegraven en de gastoevoer hadden afgesloten, kon de brand definitief worden geblust en kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Totdat het zover was hield de brandweer de gasbrand onder controle (maar liet deze -conform procedure- dus wel branden).

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Er zijn totaal acht woningen ontruimd in verband met de brand. De gemeente ontfermt zich over bewoners die hun huis nog niet in kunnen na de brand.

De bewoner van de bewuste woning is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau op verdenking van brandstichting.

Met dank aan de bewoners van de tegenovergelegen flat voor de gastvrijheid en de gelegenheid om beelden te maken.

Video: Ferrie van der Geer en Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks en Marcel Hillebrand
w-PEEN0645

w-PEEN0652

w-IMG 5324

w-PEEN0656

w-PEEN0661

w-PEEN0663

w-PEEN0674

w-PEEN0701

w-PEEN0690

w-PEEN0704

w-PEEN0738