Dakbrand in de Snelliusstraat | Regio15.nl

Dakbrand in de Snelliusstraat

KOPPt-SAM 0823Den Haag - In de Snelliusstraat is vanmorgen brand uitgebroken tijdens werkzaamheden op een dak.


Werklui waren daar rond tien voor half tien op het dak bezig met de aanleg van een dakterras, toen door nog onbekende oorzaak brand ontstond. Twee van de werklui liepen daarbij lichte verwoningen op.

Brandweereenheden van kazernes Centrum en Archipel hebben de brand bestreden. Daarbij moest een deel van het dak worden gesloopt. Omdat hierbij beide tankautospuiten zijn ingezet, werd opgeschaald naar 'middelbrand'. Rond elf uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brandweer heeft de brand kunnen beperken tot één woning en een gedeelte van het dak.

De brandweer heeft uitbreiding van de brand weten te voorkomen. De woning waar de brand is ointstaan liep veel schade op; er was sprake van brand-, rook en waterschade. Eén van de gewonde werklui is naar het ziekenhuis vervoerd met brandwonden aan zijn handen; de ander heeft rook geinhaleerd maar is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

In verband met de brand heeft de brandweer twee portieken ontruimd. De bewoners daarvan zijn op straat opgevangen. De meeste bewoners zijn inmiddels naar hun woning teruggekeerd.

Video: Ivar Gieles


Foto's: Annick Huijbrechts en Ivar Gieles

w-SAM 0823

w-IMG 8467

w-SAM 0824

w-IMG 8470

w-IMG 8475

w-IMG 8484

w-IMG 8486

w-IMG 8499

w-IMG 8511

w-IMG 8514

w-IMG 8516