Uitslaande woningbrand van Maerlantlaan | Regio15.nl

Uitslaande woningbrand van Maerlantlaan

MaerlantKop IMG 3901uitslaand-thumbDen Haag - Een uitslaande brand heeft vanmiddag een bovenwoning aan de Van Maerlantlaan grotendeels verwoest.


Rond half één werd de brandweer gealarmeerd omdat er een forse uitslaande woningbrand gaande zou zijn in een woning op de eerste etage van een portiekflat. Bij de brand kwam veel rook vrij, wat in de ruime omgeving duidelijk te zien was.

Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van brand in de woonkamer van een portiekwoning op de eerste etage. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De bevelvoerder op de eerste arriverende tankspuit schaalde bij aankomst direct op naar 'middelbrand'.

De brandweer heeft de uitslaande brand door een snelle inzet onder controle kunnen brengen en zo weten te beperken tot één woning. Tegelijkertijd brachten brandweermensen de bewoonster van de bovengelegen woning met de hoogwerker vanaf het achterbalkon in veiligheid. Zij is opgevangen door personeel van de ambulancedienst en later voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Beide woningen raakten door de brand, rook en roet beschadigd. De  ondergelegen woning liep waterschade op. De overige woningen in het portiek zijn in de loop van de middag weer vrijgegeven.

Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.

Video: Sander Paardekooper


Foto's: Gabriëlle van de Kamp, Astrid Huegen, Nick van Mourik en Sander Paardekooper

w-uitslaand

w-rookpluim

w-Maerlant IMG 3897

w-DSC 0027

w-DSC 0034

w-Maerlant IMG 3901

w-Maerlant IMG 3907

w-DSC 0053

w-Maerlant SBF 2013

w-Maerlant IMG 3921

w-Maerlant IMG 3909

w-Maerlant SBF 2018

w-Maerlant IMG 3928

w-Maerlant IMG 3931