Drie gewonden bij brand Zuiderparklaan | Regio15.nl

Drie gewonden bij brand Zuiderparklaan

KOP 4470t-IMG 4488Den Haag - Als gevolg van een brand in een portiekwoning aan de Zuiderparklaan zijn drie personen naar het ziekenhuis vervoerd.


Toen de brandweer rond half zeven 's-ochtends een melding kreeg van brand in een woning op de eerste etage, nabij de Escamplaan, zijn zij met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse gegaan. Zij troffen een portiek vol rook aan, waarin zich twee mensen bevonden. Zij zijn door de brandweer gered en uit het portiek gehaald.

Na een binnenaanval in de brandende woning werd het vuur geblust. Buren zijn door de brandweer met behulp van een noodmasker door de rook heen naar buiten gehaald. De twee personen die zich in het portiek bevonden, de bewoners van de getroffen woning, zijn door ambulancepersoneel behandeld en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd in verband met rookinhalatie.

Een ander persoon werd kort na de brand onwel, waarop voor haar een ambulance besteld werd. Zij is op de stoep nagekeken door een verpleegkundige, en kort hierop ook naar het ziekenhuis vervoerd.

Het is nog onbekend wat de brand heeft doen ontstaan. Wel heeft het de woning grotendeels verwoest. Een zebravinkje heeft de brand helaas niet overleefd.

Een medewerker van stichting Salvage is ter plaatse om maatregelen te treffen. De Zuiderparklaan is tijdens de brand afgesloten geweest tussen de Hilversumsestraat en de Escamplaan.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 4464

w-IMG 4467

w-IMG 4469

w-IMG 4470

w-IMG 4474

w-IMG 4476

w-IMG 4481

w-IMG 4484

w-IMG 4488

w-IMG 4493

w-IMG 4498

w-IMG 4501

w-IMG 4508