Brandweer redt vijf personen bij brand Regentesselaan | Regio15.nl

Brandweer redt vijf personen bij brand Regentesselaan

Den Haag - De brandweer heeft bij een felle brand in een woning aan de Regentesselaan vijf personen gered.


De brandweer kreeg omstreeks kwart voor twaalf de melding dat er brand was uitgebroken in een woning aan Regentesselaan.

De centralist op de meldkamer heeft aan de hand van de eerste meldingen vrij snel opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de eerste tankautospuit bleek dat de brand inmiddels uitslaand was geworden.

In de woning waar de brand woedde, bleken ten tijde van de brand nog twee personen aanwezig. Een persoon was in een kamer ingesloten en kon deze door rook en vuur niet meer zelfstandig verlaten. De tweede persoon was inmiddels naar een dak aan de achterzijde van de woning geklommen. Beiden zijn door brandweerlieden gered.

Enkele bewoners van een woning onder het brandadres bleken nietsvermoedend in hun woning te zitten en hadden geen enkel benul van wat er zich in de woning boven hun hoofd afspeelde. Ook zij zijn door de brandweer in veiligheid gesteld.

De overige geëvacueerde bewoners zijn tijdelijk opgevangen door de hulpdiensten in een nabijgelegen café. Voor bewoners die door de brand niet terug konden keren naar hun woning is elders onderdak geregeld.

Vier personen zijn met rookinhalatieklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Een vijfde is ter plaatse onderzocht en hoefde niet te worden vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer en Maurice Schotman

Foto’s: Maurice Schotman , Shane Alders en Donidi

w- MG 4933

w-foto3

w- MG 4931

w-DSC 0038

w-DSC 0035

w-DSC 0051

w-IMG 7511

w-DSC 0063

w-DSC 0053

w-IMG 7491

w-IMG 7528