Politie schiet dreigende man neer | Regio15.nl

Politie schiet dreigende man neer

KopGoeveneurt-IMG 1620Den Haag - Vannacht even na één uur heeft de politie op de Goeverneurlaan een man in zijn been geschoten, omdat hij meerdere keren een bevel negeerde.

De verdachte, een 63-jarige Hagenaar, stond volgens een melding op de Goeverneurlaan met een mes en een knuppel in zijn handen dreigende taal uit te slaan. Nadat agenten ter plaatse waren gaven zij hem meerdere keren een bevel om het mes en de knuppel te laten vallen, maar hij weigerde dit te doen. Nadat ook een poging mislukte om de man uit te schakelen met pepperspray en de man op de agenten af bleef lopen, hebben de agenten de man in zijn been geschoten.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld en voor verdere controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Omdat de politie gebruik heeft gemaakt van een zwaar geweldsmiddel - het gericht schieten met een vuurwapen - werd er forensisch onderzoek gedaan op het plaats delict en zal het vuurwapen verder worden onderzocht.

Het is nog onduidelijk waarom de man daar 's nachts gewapend rondliep. De Goeverneurlaan is enige tijd afgesloten geweest tussen de Genestetlaan en de Oudemansstraat.

De rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Video: Dejan Jeremic


Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Dejan Jeremic, Nick vd Toorn en Ivar Gieles

w-gouverneurlaan-01

w-gouverneurlaan-02

w-gouverneurlaan-03-1

w-gouverneurlaan-04

w-gouverneurlaan-05

w-gouverneurlaan-06

w-gouverneurlaan-07

w-gouverneurlaan-08

w-gouverneurlaan-09

w-gouverneurlaan-10

w-gouverneurlaan-11